Tormás márna
Hozzávalók
- 80 dkg márna-filé 80 dkg márna-filé
- 4 szelet barna rozskenyér 4 szelet barna rozskenyér
- két diónyi méretű friss torma két diónyi méretű friss torma
- fél teáskanál kakukkfű fél teáskanál kakukkfű
- 4 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj 4 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
- só só
- darált bors darált bors
- 1 teáskanál halfűszer-keverék 1 teáskanál halfűszer-keverék
Elkészítés
Vágjuk négy egyforma darabra a halfilét, felületét simítsuk meg, és ha észlelünk szálkát, azt csipesszel vagy késsel húzzuk ki.
Csorgassuk meg kevés olívaolajjal, daráljunk rá borsot és szórjuk meg a fűszerkeverékkel. Tegyük egy nagy tányérra, és pár órára helyezzük hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a hal húsát.
Amíg a hal pihen a hűtőben, készítsük el a tormás morzsát. Vágjuk le vékonyan a kenyér héját, majd vágjuk kisebb darabokra. Tegyük egy konyhai gyorsvágó gépbe és aprítsuk finomra.
Öntsük egy tálba a kenyérmorzsát, reszeljük hozzá a friss tormát (használhatunk tejszínes reszelt tormát is), szórjuk bele a kakukkfüvet, majd keverjük jól össze.
Tegyük a befűszerezett halszeleteket sütőpapírral borított tepsire egymás mellé.
Kanalazzuk rá a tormás morzsát, majd csorgassuk meg kissé olívaolajjal. Tegyük előmelegített sütőbe és 150-160 fokon süssük 15-20 percen keresztül.
Ha elkészült, lapátkanállal tálaljuk nagy tányérokra, körítésnek hozzá párolt zöldségeket vagy snidlinges apróburgonyát készítsünk.