Fűszeres tőkehal gombás-szósszal
Hozzávalók
- 600g tőkehalfilé 600g tőkehalfilé
- 1 teáskanál só 1 teáskanál só
- 1/4 teáskanál őrölt kardamom 1/4 teáskanál őrölt kardamom
- 200g friss gomba 200g friss gomba
- 1-2 evőkanál vaj vagy margarin 1-2 evőkanál vaj vagy margarin
- 4 evőkanál liszt 4 evőkanál liszt
- 2 dl víz 2 dl víz
- 2 dl főzőtejszín 2 dl főzőtejszín
- 2-3 evőkanál fehérbor 2-3 evőkanál fehérbor
- fehér bors fehér bors
- 1/2 teáskanál paprika 1/2 teáskanál paprika
- 1 dl reszelt sajt 1 dl reszelt sajt
Elkészítés
Vajazz ki egy tűzálló tálat. Sózd be a halszeleteket és tedd a tálba. Szórd meg a kardamommal. Tisztítsd majd szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajon, szórd meg liszttel.Öntsd fel vízzel és tejszínnel és főzd 3-5 percig. Add hozzá a bort,paprikát, sózd és borsozd. Öntsd a szószt a halra, szórd meg a sajttal majd süsd 225 fokon 15 percig.
Tört burgonya és párolt zöldborsó illik hozzá.
Másolás
A link a vágólapra másolva!