Fűszeres tőkehal gombás-szósszal

Hozzávalók

  • 600g tőkehalfilé 600g tőkehalfilé
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál őrölt kardamom 1/4 teáskanál őrölt kardamom
  • 200g friss gomba 200g friss gomba
  • 1-2 evőkanál vaj vagy margarin 1-2 evőkanál vaj vagy margarin
  • 4 evőkanál liszt 4 evőkanál liszt
  • 2 dl víz 2 dl víz
  • 2 dl főzőtejszín 2 dl főzőtejszín
  • 2-3 evőkanál fehérbor 2-3 evőkanál fehérbor
  • fehér bors fehér bors
  • 1/2 teáskanál paprika 1/2 teáskanál paprika
  • 1 dl reszelt sajt 1 dl reszelt sajt

Elkészítés

Vajazz ki egy tűzálló tálat. Sózd be a halszeleteket és tedd a tálba. Szórd meg a kardamommal. Tisztítsd majd szeleteld fel a gombát. Pirítsd meg a vajon, szórd meg liszttel.Öntsd fel vízzel és tejszínnel és főzd 3-5 percig. Add hozzá a bort,paprikát, sózd és borsozd. Öntsd a szószt a halra, szórd meg a sajttal majd süsd 225 fokon 15 percig.

Tört burgonya és párolt zöldborsó illik hozzá.