Gombás halfilé
Hozzávalók
- 600 g tengeri halfilé 600 g tengeri halfilé
- 1 teáskanál só 1 teáskanál só
- 250 g friss gomba (pl. csiperke 250 g friss gomba (pl. csiperke
- rókagomba rókagomba
- laskagomba) laskagomba)
- 1 póréhagyma 1 póréhagyma
- vaj vaj
- 1 dl apróra vágott petrezselyem 1 dl apróra vágott petrezselyem
- 1 dl zsemlemorzsa 1 dl zsemlemorzsa
- 2 1/2 dl főzőtejszín 2 1/2 dl főzőtejszín
- 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál só
- fehér bors fehér bors
Elkészítés
A sütőt állítsd 225 fokra. A halat porciózd fel, sózd be majd tedd egy tűzálló tálba. Szeleteld fel a gombát. Mosd meg majd szeleteld fel a póréhagymát is. Süsd meg a gombát és a póréhagymát addig amíg minden lé elpárolog. Vedd le a tűzről majd keverd hozzá a petrezselymet, zsemlemorzsát, tejszínt, a sót és a borsot. Takard be a halat a gombás keverékkel. Süsd a sütő közepén 20-25 percig.
Szervírozd bagett-tel, francia lecsóval és főtt burgonyával.
Másolás
A link a vágólapra másolva!