Gombás halfilé

Hozzávalók

  • 600 g tengeri halfilé 600 g tengeri halfilé
  • 1 teáskanál só 1 teáskanál só
  • 250 g friss gomba (pl. csiperke 250 g friss gomba (pl. csiperke
  • rókagomba rókagomba
  • laskagomba) laskagomba)
  • 1 póréhagyma 1 póréhagyma
  • vaj vaj
  • 1 dl apróra vágott petrezselyem 1 dl apróra vágott petrezselyem
  • 1 dl zsemlemorzsa 1 dl zsemlemorzsa
  • 2 1/2 dl főzőtejszín 2 1/2 dl főzőtejszín
  • 1/2 teáskanál só 1/2 teáskanál só
  • fehér bors fehér bors

Elkészítés

A sütőt állítsd 225 fokra. A halat porciózd fel, sózd be majd tedd egy tűzálló tálba. Szeleteld fel a gombát. Mosd meg majd szeleteld fel a póréhagymát is. Süsd meg a gombát és a póréhagymát addig amíg minden lé elpárolog. Vedd le a tűzről majd keverd hozzá a petrezselymet,  zsemlemorzsát, tejszínt, a sót és a borsot. Takard be a halat a gombás keverékkel. Süsd a sütő közepén 20-25 percig.

Szervírozd bagett-tel, francia lecsóval és főtt burgonyával.