Körösi göngyölt busaszeletek rácosan
Hozzávalók
- 1,5 -2 kg busa 1,5 -2 kg busa
- 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 2 fej vöröshagyma 2 fej vöröshagyma
- 25 dkg burgonya 25 dkg burgonya
- 5 dkg pirospaprika 5 dkg pirospaprika
- 2 pohár tejföl 2 pohár tejföl
- só só
Elkészítés
A megtisztított halat kifilézzük. A filészeleteket hosszában fél centis vastagságúra felszeleteljük, majd kb. 10-15 cm hosszú szeleteket készítünk belőle és megsózzuk. A halszeletekbe vékony szalonnaszeletet, vékonyra vágott hasábburgonyát s vékonyra szelt hagymát teszünk. Ezeket begöngyöljük a halszeletekbe. A maradék szalonnaszeleteket a tepsi aljára fektetjük, rá karikára vágott burgonyát teszünk, amit hagymakarikákkal szórunk meg. Erre helyezzük a göngyölt halfiléket. Sütőben kb. 15 percig sütjük.
?Utána a sütőből kivéve a göngyölt busát meglocsoljuk a pirospaprikával behabart tejföllel, majd visszahelyezve a sütőbe, újabb 15 percig készre sütjük. Száraz vörösbort ajánlunk mellé.
Másolás
A link a vágólapra másolva!