Körösi göngyölt busaszeletek rácosan

Hozzávalók

  • 1,5 -2 kg busa 1,5 -2 kg busa
  • 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna 25 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 2 fej vöröshagyma 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg burgonya 25 dkg burgonya
  • 5 dkg pirospaprika 5 dkg pirospaprika
  • 2 pohár tejföl 2 pohár tejföl
  • só só

Elkészítés

A megtisztított halat kifilézzük. A filészeleteket hosszában fél centis vastagságúra felszeleteljük, majd kb. 10-15 cm hosszú szeleteket készítünk belőle és megsózzuk. A halszeletekbe vékony szalonnaszeletet, vékonyra vágott hasábburgonyát s vékonyra szelt hagymát teszünk. Ezeket begöngyöljük a halszeletekbe. A maradék szalonnaszeleteket a tepsi aljára fektetjük, rá karikára vágott burgonyát teszünk, amit hagymakarikákkal szórunk meg. Erre helyezzük a göngyölt halfiléket. Sütőben kb. 15 percig sütjük.

?Utána a sütőből kivéve a göngyölt busát meglocsoljuk a pirospaprikával behabart tejföllel, majd visszahelyezve a sütőbe, újabb 15 percig készre sütjük. Száraz vörösbort ajánlunk mellé.