Körösi harcsapaprikás

Hozzávalók

  • fejenként 30 dkg tisztított harcsa fejenként 30 dkg tisztított harcsa
  • 2 fej vöröshagyma 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg zsír 10 dkg zsír
  • 2 csapott evőkanál pirospaprika 2 csapott evőkanál pirospaprika
  • 2 db zöldpaprika 2 db zöldpaprika
  • 1 nagy paradicsom 1 nagy paradicsom
  • 1 fél babérlevél 1 fél babérlevél
  • 1 mokkáskanál-hegynyi őrölt majoránna 1 mokkáskanál-hegynyi őrölt majoránna
  • őrölt kömény őrölt kömény
  • szárított kakukkfű szárított kakukkfű
  • só só

Elkészítés

A hagymát üvegesre dinszteljük és hozzáadjuk a pirospaprikát (ízlés szerint csípőset is). A zöldpaprikát, paradicsomot beleaprítjuk, a fűszereket hozzáadjuk és felöntve vízzel, mintegy 15 percig főzzük. A tűzről levesszük, és a lét átpasszírozzuk. Belerakjuk a harcsaszeleteket és lassú tűzön 20 percig készre főzzük.