Körösi harcsapaprikás
Hozzávalók
- fejenként 30 dkg tisztított harcsa fejenként 30 dkg tisztított harcsa
- 2 fej vöröshagyma 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg zsír 10 dkg zsír
- 2 csapott evőkanál pirospaprika 2 csapott evőkanál pirospaprika
- 2 db zöldpaprika 2 db zöldpaprika
- 1 nagy paradicsom 1 nagy paradicsom
- 1 fél babérlevél 1 fél babérlevél
- 1 mokkáskanál-hegynyi őrölt majoránna 1 mokkáskanál-hegynyi őrölt majoránna
- őrölt kömény őrölt kömény
- szárított kakukkfű szárított kakukkfű
- só só
Elkészítés
A hagymát üvegesre dinszteljük és hozzáadjuk a pirospaprikát (ízlés szerint csípőset is). A zöldpaprikát, paradicsomot beleaprítjuk, a fűszereket hozzáadjuk és felöntve vízzel, mintegy 15 percig főzzük. A tűzről levesszük, és a lét átpasszírozzuk. Belerakjuk a harcsaszeleteket és lassú tűzön 20 percig készre főzzük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!