Sült pollack filé szardellával

Hozzávalók

  • 750 g pollack filé 750 g pollack filé
  • 2 evőkanál vaj 2 evőkanál vaj
  • 1/2 dl fehérbor 1/2 dl fehérbor
  • só só
  • fehér bors fehér bors

A szardellás-céklás vajhoz

  • 55 g szardella
  • 3 egész cékla (befőtt vagy konzerv)
  • 150 g vaj
  • kapribogyó

Elkészítés

Kapcsold be a sütőt 100 fokra. Mosd meg a filéket, majd itasd fel a vizet háztartási törlőkendőn. Vajazz ki egy tálat és tedd bele a halat. Sózd, borsozd. Dobj rá vajat és öntsd köré a bort. Süsd 35 percig.

Vágd össze a szardellát és darabold fel a céklát. A vajat forrósítsd fel addig, amíg barna színű nem lesz. Vedd le a tűzről és az esetlegesen keletkezett habját szedd le. Várj egy kicsit, amíg leül az alja, majd szűrd le a vajat. Kavard bele a szardellát és az összedarabolt céklát.

Öntsd a vajas keveréket a halra, díszítsd kapribogyóval, majd szervírozd főtt burgonyával és párolt zöldségekkel.