Sült pollack filé szardellával
Hozzávalók
- 750 g pollack filé 750 g pollack filé
- 2 evőkanál vaj 2 evőkanál vaj
- 1/2 dl fehérbor 1/2 dl fehérbor
- só só
- fehér bors fehér bors
A szardellás-céklás vajhoz
- 55 g szardella
- 3 egész cékla (befőtt vagy konzerv)
- 150 g vaj
- kapribogyó
Elkészítés
Kapcsold be a sütőt 100 fokra. Mosd meg a filéket, majd itasd fel a vizet háztartási törlőkendőn. Vajazz ki egy tálat és tedd bele a halat. Sózd, borsozd. Dobj rá vajat és öntsd köré a bort. Süsd 35 percig.
Vágd össze a szardellát és darabold fel a céklát. A vajat forrósítsd fel addig, amíg barna színű nem lesz. Vedd le a tűzről és az esetlegesen keletkezett habját szedd le. Várj egy kicsit, amíg leül az alja, majd szűrd le a vajat. Kavard bele a szardellát és az összedarabolt céklát.
Öntsd a vajas keveréket a halra, díszítsd kapribogyóval, majd szervírozd főtt burgonyával és párolt zöldségekkel.
Másolás
A link a vágólapra másolva!