Tonhalas bagett
Hozzávalók
- (4 személyre) 4 db bagett (4 személyre) 4 db bagett
- 2 db tonhalkonzerv olajban 2 db tonhalkonzerv olajban
- 4 dl joghurt 4 dl joghurt
- 4 db paradicsom 4 db paradicsom
- 8 levél jégsaláta 8 levél jégsaláta
- 1 db kígyóuborka 1 db kígyóuborka
- 2 db pritamin (piros) paprika 2 db pritamin (piros) paprika
- 2 db vöröshagyma 2 db vöröshagyma
Elkészítés

Szeleteld fel a hagymát. Keverd össze a tonhalat, a hagymát és a joghurtot egy tálban. Vágd fel a maradék zöldséget és töltsd meg a hosszában felbevágott bagettet.
Ha nincs lehetőséged bagettet vásárolni akkor íme a recept:
Hozzávalók a kovászhoz
- 14 dkg BL55-ös liszt
- 14 dkg 18-20C víz
- 5 g élesztő
Keverd össze, lefedve 20-22 º C-on keleszd egy órát, keverd át, majd újabb órán át pihentesd.
Hozzávalók a tésztához
- A "kovász"
- 36 dkg BL55-ös liszt
- 18,5 dkg 18-20 º C víz
- 5 g élesztő
- só
Dagasztókaros gépben keverd össze e hozzávalókat 1-es fokozaton 3 percig, majd 2-es fokozaton 7 percig. Keleszd 45 percig szobahőmérsékleten, majd formázd, vágd be pengével, és 220 º C-on, kicsit gőzős sütőben süsd 25 percig. Ekkor résnyire nyisd meg a sütőt, hogy a gőz kimenjen, majd további 15 perc alatt süsd készre a bagettet.
Másolás
A link a vágólapra másolva!