Tonhalas bagett

Hozzávalók

  • (4 személyre) 4 db bagett (4 személyre) 4 db bagett
  • 2 db tonhalkonzerv olajban 2 db tonhalkonzerv olajban
  • 4 dl joghurt 4 dl joghurt
  • 4 db paradicsom 4 db paradicsom
  • 8 levél jégsaláta 8 levél jégsaláta
  • 1 db kígyóuborka 1 db kígyóuborka
  • 2 db pritamin (piros) paprika 2 db pritamin (piros) paprika
  • 2 db vöröshagyma 2 db vöröshagyma

Elkészítés

bagett

Szeleteld fel a hagymát. Keverd össze a tonhalat, a hagymát és a joghurtot egy tálban. Vágd fel a maradék zöldséget és töltsd meg a hosszában felbevágott bagettet.

Ha nincs lehetőséged bagettet vásárolni akkor íme a recept:

Hozzávalók a kovászhoz

  • 14 dkg BL55-ös liszt
  • 14 dkg 18-20C víz
  • 5 g élesztő

Keverd össze, lefedve 20-22 º C-on keleszd egy órát, keverd át, majd újabb órán át pihentesd.

Hozzávalók a tésztához

  • A "kovász"
  • 36 dkg BL55-ös liszt
  • 18,5 dkg 18-20 º C víz
  • 5 g élesztő

Dagasztókaros gépben keverd össze e hozzávalókat 1-es fokozaton 3 percig, majd 2-es fokozaton 7 percig. Keleszd 45 percig szobahőmérsékleten, majd formázd, vágd be pengével, és 220 º C-on, kicsit gőzős sütőben süsd 25 percig. Ekkor résnyire nyisd meg a sütőt, hogy a gőz kimenjen, majd további 15 perc alatt süsd készre a bagettet.