Zombori ráchal
Hozzávalók
- 1 kg ponty 1 kg ponty
- 10 dkg lecsó 10 dkg lecsó
- 8 dkg rizs 8 dkg rizs
- 1 tojás 1 tojás
- 5 dkg zsír 5 dkg zsír
- 1 fej vöröshagyma 1 fej vöröshagyma
- fél kg burgonya fél kg burgonya
- só só
- 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt szalonna
- paprika paprika
- 1 pohár tejföl. 1 pohár tejföl.
Elkészítés
A megtisztitott halat kibelezzük, belülről besózzuk, kívülről bevagdossuk és a résekbe szalonnacsikokat teszünk. Kevés zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, paprikát oldunk benne és hozzáadjuk a lecsót. Az így kapott pörköltlében puhára pároljuk a rizst, amelyhez hozzákeverjük a tojást és betöltjük a ponty hasüregébe, majd hurkapálcikával lehúzzuk. Kivajazott tepsibe szeletelt főtt burgonyát teszünk, erre helyezzük a töltött pontyot. Pirospaprikával meghintjük, sózzuk, tejföllel megöntözve készre pároljuk, illetve sütjük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!