Zombori ráchal

Hozzávalók

  • 1 kg ponty 1 kg ponty
  • 10 dkg lecsó 10 dkg lecsó
  • 8 dkg rizs 8 dkg rizs
  • 1 tojás 1 tojás
  • 5 dkg zsír 5 dkg zsír
  • 1 fej vöröshagyma 1 fej vöröshagyma
  • fél kg burgonya fél kg burgonya
  • só só
  • 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt szalonna
  • paprika paprika
  • 1 pohár tejföl. 1 pohár tejföl.

Elkészítés

A megtisztitott halat kibelezzük, belülről besózzuk, kívülről bevagdossuk és a résekbe szalonnacsikokat teszünk. Kevés zsírban finomra vágott hagymát pirítunk, paprikát oldunk benne és hozzáadjuk a lecsót. Az így kapott pörköltlében puhára pároljuk a rizst, amelyhez hozzákeverjük a tojást és betöltjük a ponty hasüregébe, majd hurkapálcikával lehúzzuk. Kivajazott tepsibe szeletelt főtt burgonyát teszünk, erre helyezzük a töltött pontyot. Pirospaprikával meghintjük, sózzuk, tejföllel megöntözve készre pároljuk, illetve sütjük.