Aldunai halászlé

Hozzávalók

  • 3 kg hal 3 kg hal
  • 1 hagyma 1 hagyma
  • 2 zöldpaprika 2 zöldpaprika
  • 20 dkg leveszöldség 20 dkg leveszöldség
  • 2 paradicsom 2 paradicsom
  • 3 dl tejföl 3 dl tejföl
  • 3 tojássárgája 3 tojássárgája
  • paprika paprika
  • só só
  • bors bors
  • babérlevél babérlevél
  • csipetke csipetke

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. Ecettel ízesítem és csipetkével tálalom.