Aldunai halászlé
Hozzávalók
- 3 kg hal 3 kg hal
- 1 hagyma 1 hagyma
- 2 zöldpaprika 2 zöldpaprika
- 20 dkg leveszöldség 20 dkg leveszöldség
- 2 paradicsom 2 paradicsom
- 3 dl tejföl 3 dl tejföl
- 3 tojássárgája 3 tojássárgája
- paprika paprika
- só só
- bors bors
- babérlevél babérlevél
- csipetke csipetke
Elkészítés
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert tojássárgájával. Ecettel ízesítem és csipetkével tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!