Bácskai halászlé

Hozzávalók

  • 2-2 szelet harcsa 2-2 szelet harcsa
  • ponty ponty
  • kecsege kecsege
  • csuka csuka
  • 30-40 dkg apró hal 30-40 dkg apró hal
  • 3 fej vöröshagyma 3 fej vöröshagyma
  • 1 zöldpaprika 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom 1 paradicsom
  • 1 dl bor 1 dl bor
  • paprika paprika
  • só só
  • 1 cseresznyepaprika 1 cseresznyepaprika

Elkészítés

A megtisztított apró halat felteszem kb. 1 órára hideg vízbe főni. Ezalatt egy nagyobb edényben felteszem az apróra vágott hagymát és a halszeleteket. Az apró halakat áttöröm és a levével együtt beleteszem a halszeletes edénybe. Forráskor hozzáadom a felkarikázott paprikát, paradicsomot, a bort és megsózom. Mikor majdnem kész, akkor teszem bele a törött paprikát. Kifőtt metélt tésztával tálalom.