Bácskai halászlé
Hozzávalók
- 2-2 szelet harcsa 2-2 szelet harcsa
- ponty ponty
- kecsege kecsege
- csuka csuka
- 30-40 dkg apró hal 30-40 dkg apró hal
- 3 fej vöröshagyma 3 fej vöröshagyma
- 1 zöldpaprika 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom 1 paradicsom
- 1 dl bor 1 dl bor
- paprika paprika
- só só
- 1 cseresznyepaprika 1 cseresznyepaprika
Elkészítés
A megtisztított apró halat felteszem kb. 1 órára hideg vízbe főni. Ezalatt egy nagyobb edényben felteszem az apróra vágott hagymát és a halszeleteket. Az apró halakat áttöröm és a levével együtt beleteszem a halszeletes edénybe. Forráskor hozzáadom a felkarikázott paprikát, paradicsomot, a bort és megsózom. Mikor majdnem kész, akkor teszem bele a törött paprikát. Kifőtt metélt tésztával tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!