Bajai halászlé I.

Hozzávalók

  • 1 kg ponty 1 kg ponty
  • 15 dkg hagyma 15 dkg hagyma
  • 5 dkg házi paprika 5 dkg házi paprika
  • 2 dkg só 2 dkg só
  • 10 dkg paradicsom 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg zöldpaprika 5 dkg zöldpaprika
  • (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó) (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó)
  • 2-3 cseresznyepaprika 2-3 cseresznyepaprika
  • 4 adag gyufatészta. 4 adag gyufatészta.

Elkészítés

A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.