Bajai halászlé I.
Hozzávalók
- 1 kg ponty 1 kg ponty
- 15 dkg hagyma 15 dkg hagyma
- 5 dkg házi paprika 5 dkg házi paprika
- 2 dkg só 2 dkg só
- 10 dkg paradicsom 10 dkg paradicsom
- 5 dkg zöldpaprika 5 dkg zöldpaprika
- (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó) (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó)
- 2-3 cseresznyepaprika 2-3 cseresznyepaprika
- 4 adag gyufatészta. 4 adag gyufatészta.
Elkészítés
A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egy órai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.
Másolás
A link a vágólapra másolva!