Bajai halászlé IV.
Hozzávalók
- 2 kg ponty 2 kg ponty
 - vagy vegyes hal vagy vegyes hal
 - 2-4 db halfej 2-4 db halfej
 - 200 g vöröshagyma 200 g vöröshagyma
 - 1 db zöldpaprika 1 db zöldpaprika
 - 1 db burgonya 1 db burgonya
 - 1 db paradicsom 1 db paradicsom
 - fűszerpaprika fűszerpaprika
 - liszt liszt
 - tojás tojás
 - só só
 
Elkészítés
A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
