Bajai halászlé IV.

Hozzávalók

  • 2 kg ponty 2 kg ponty
  • vagy vegyes hal vagy vegyes hal
  • 2-4 db halfej 2-4 db halfej
  • 200 g vöröshagyma 200 g vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika 1 db zöldpaprika
  • 1 db burgonya 1 db burgonya
  • 1 db paradicsom 1 db paradicsom
  • fűszerpaprika fűszerpaprika
  • liszt liszt
  • tojás tojás
  • só só

Elkészítés

A megtisztított halat ujjnyi szeletekre vágjuk, lesózzuk. A halfejet szeletelt vöröshagymával, zöldpaprikával, burgonyával, paradicsommal, hideg vízben feltesszük főzni. Amikor a habját elforrta, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk és kb. 1,5-2 órát lassan forraljuk, majd leszűrjük. Közben a lisztből és a tojásból gyúrt tésztát készítünk, széles metéltet vágunk belőle, kifőzzük leöblítjük. A leszűrt halalaplébe belefőzzük a haldarabokat. A főtt tésztát tálba tesszük, rámerjük a forró halászlevet és a haldarabokat.