Balatoni halászlé I.
Hozzávalók
- Fél kg apró hal (pl. keszeg) Fél kg apró hal (pl. keszeg)
 - 1 kg ponty 1 kg ponty
 - 20 dkg hagyma 20 dkg hagyma
 - 5 dkg édes-nemes paprika 5 dkg édes-nemes paprika
 - 3 dkg só 3 dkg só
 - 1-2 cseresznyepaprika 1-2 cseresznyepaprika
 
Elkészítés
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy háromnegyed órai forrást követően kész. Puha kenyérrel tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
