Balatoni halászlé II.

Hozzávalók

  • Fél kg apró hal (pl. keszeg) Fél kg apró hal (pl. keszeg)
  • 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
  • 1 kg harcsa 1 kg harcsa
  • 25 dkg hagyma 25 dkg hagyma
  • 5 dkg pirospaprika 5 dkg pirospaprika
  • 3 dkg só 3 dkg só
  • 2 gerezd fokhagyma 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom 1 paradicsom

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat és a nagy halak fejét, farkát, a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, a harcsát, az áttört apró halat és a hagymát és még egy liternyi vizet. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy 35-40 percnyi forralást követően kész.