Balatoni halászlé III.

Hozzávalók

  • Fél kg apró hal (pl. keszeg) Fél kg apró hal (pl. keszeg)
  • 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
  • 25 dkg hagyma 25 dkg hagyma
  • 6 dkg édes paprika 6 dkg édes paprika
  • 1 közepes burgonya 1 közepes burgonya
  • 3 dkg só 3 dkg só
  • 1-2 cseresznyepaprika 1-2 cseresznyepaprika
  • fél tubus csípős Piros-Arany fél tubus csípős Piros-Arany

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat a burgonyával 3,5 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprikát, a Piros-Arany krémet, valamint a cseresznyepaprikát. Erős forralással készre főzöm.