Dunai halászlé I.
Hozzávalók
- 1 kg ponty 1 kg ponty
- 15 dkg hagyma 15 dkg hagyma
- 5 dkg házipaprika 5 dkg házipaprika
- 2 dkg só 2 dkg só
- 2-3 cseresznyepaprika 2-3 cseresznyepaprika
- 4 adag gyufatészta. 4 adag gyufatészta.
Elkészítés
A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserűfogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt gyufatésztával tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!