Dunai halászlé vegyes halból I.

Hozzávalók

  • 1 kg vegyes hal 1 kg vegyes hal
  • 15 dkg hagyma 15 dkg hagyma
  • 3 dkg paprika 3 dkg paprika
  • 2,5 dkg só 2,5 dkg só
  • 5 dkg paradicsom 5 dkg paradicsom
  • 5 dkg zöldpaprika 5 dkg zöldpaprika
  • (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó) (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó)
  • 5 dkg burgonya 5 dkg burgonya
  • 4 adag kockatészta 4 adag kockatészta
  • 2-3 cseresznyepaprika. 2-3 cseresznyepaprika.

Elkészítés

A megtisztított halat darabokra vágom és egy lábasba teszem. A hagymát apróra vágom, a sóval, a paprikával, a paradicsommal, a paprikával, a kockára vágott burgonyával együtt a halra dobom. 3 liter vízzel felöntöm, beleteszem a cseresznyepaprikát. Erős tűzön 40 percig forralom. A halat kiszedem, a levét leszűröm és kockatésztát főzök ki benne. Erre tálalom a levet és a főtt halat.