Dunai halászlé vegyes halból I.
Hozzávalók
- 1 kg vegyes hal 1 kg vegyes hal
- 15 dkg hagyma 15 dkg hagyma
- 3 dkg paprika 3 dkg paprika
- 2,5 dkg só 2,5 dkg só
- 5 dkg paradicsom 5 dkg paradicsom
- 5 dkg zöldpaprika 5 dkg zöldpaprika
- (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó) (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó)
- 5 dkg burgonya 5 dkg burgonya
- 4 adag kockatészta 4 adag kockatészta
- 2-3 cseresznyepaprika. 2-3 cseresznyepaprika.
Elkészítés
A megtisztított halat darabokra vágom és egy lábasba teszem. A hagymát apróra vágom, a sóval, a paprikával, a paradicsommal, a paprikával, a kockára vágott burgonyával együtt a halra dobom. 3 liter vízzel felöntöm, beleteszem a cseresznyepaprikát. Erős tűzön 40 percig forralom. A halat kiszedem, a levét leszűröm és kockatésztát főzök ki benne. Erre tálalom a levet és a főtt halat.
Másolás
A link a vágólapra másolva!