Dunai halászlé vegyes halból II.

Hozzávalók

  • 0,5 kg ponty 0,5 kg ponty
  • 0,5 kg harcsa 0,5 kg harcsa
  • 50 dkg süllő 50 dkg süllő
  • 30 dkg kecsege 30 dkg kecsege
  • 25 dkg hagyma 25 dkg hagyma
  • 3 dkg paprika 3 dkg paprika
  • 2,5 dkg só 2,5 dkg só
  • 5 dkg paradicsom 5 dkg paradicsom
  • 10 dkg zöldpaprika 10 dkg zöldpaprika
  • (télen lecsó) (télen lecsó)

Elkészítés

A megtisztított halat 6-8 dkg-os darabokra vágom és besózom. A hagymát apróra vágom, a halfejekkel, gerincekkel, farokkal és uszonyokkal, paprikával háromnegyed óráig főzöm. A levet leszűröm, ráöntöm a besózott halakra. Hozzáteszem az esetleges ikrát, tejet, paprikát és paradicsomot, majd 25 percnyi forralás után kész.