Dunai halászlé vegyes halból II.
Hozzávalók
- 0,5 kg ponty 0,5 kg ponty
- 0,5 kg harcsa 0,5 kg harcsa
- 50 dkg süllő 50 dkg süllő
- 30 dkg kecsege 30 dkg kecsege
- 25 dkg hagyma 25 dkg hagyma
- 3 dkg paprika 3 dkg paprika
- 2,5 dkg só 2,5 dkg só
- 5 dkg paradicsom 5 dkg paradicsom
- 10 dkg zöldpaprika 10 dkg zöldpaprika
- (télen lecsó) (télen lecsó)
Elkészítés
A megtisztított halat 6-8 dkg-os darabokra vágom és besózom. A hagymát apróra vágom, a halfejekkel, gerincekkel, farokkal és uszonyokkal, paprikával háromnegyed óráig főzöm. A levet leszűröm, ráöntöm a besózott halakra. Hozzáteszem az esetleges ikrát, tejet, paprikát és paradicsomot, majd 25 percnyi forralás után kész.
Másolás
A link a vágólapra másolva!