Dunakömlődi halászlé II.
Hozzávalók
- 1 kg ponty 1 kg ponty
 - 20 dkg vöröshagyma 20 dkg vöröshagyma
 - pirospaprika pirospaprika
 - só só
 - egy doboz Pritamin paprikapüré egy doboz Pritamin paprikapüré
 - cseresznyepaprika cseresznyepaprika
 - metélt tészta metélt tészta
 
Elkészítés
A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, beirdalom, késpengével lepattintom a keserű fogát, kiveszem a kopoltyút, majd besózom és a sóban egy órán át állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr beleteszem a paprika felét, a Pritamint, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy húsz-huszonöt percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
