Fajszi halászlé
Hozzávalók
- Fél kg apró hal Fél kg apró hal
 - fél kg nagyobb hal (ponty fél kg nagyobb hal (ponty
 - harcsa harcsa
 - kecsege stb.) kecsege stb.)
 - 5 dkg zsír 5 dkg zsír
 - 3 nagy fej hagyma 3 nagy fej hagyma
 - 1 evőkanál paprika 1 evőkanál paprika
 - só só
 - halászlétészta halászlétészta
 
Elkészítés
A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem az apró halat és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és lében megfőzöm a halszeleteket. A végén belefőzöm a gyufatésztát és úgy bográcsostul tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
