Fajszi halászlé

Hozzávalók

  • Fél kg apró hal Fél kg apró hal
  • fél kg nagyobb hal (ponty fél kg nagyobb hal (ponty
  • harcsa harcsa
  • kecsege stb.) kecsege stb.)
  • 5 dkg zsír 5 dkg zsír
  • 3 nagy fej hagyma 3 nagy fej hagyma
  • 1 evőkanál paprika 1 evőkanál paprika
  • só só
  • halászlétészta halászlétészta

Elkészítés

A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem az apró halat és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és lében megfőzöm a halszeleteket. A végén belefőzöm a gyufatésztát és úgy bográcsostul tálalom.