Fajszi halászlé
Hozzávalók
- Fél kg apró hal Fél kg apró hal
- fél kg nagyobb hal (ponty fél kg nagyobb hal (ponty
- harcsa harcsa
- kecsege stb.) kecsege stb.)
- 5 dkg zsír 5 dkg zsír
- 3 nagy fej hagyma 3 nagy fej hagyma
- 1 evőkanál paprika 1 evőkanál paprika
- só só
- halászlétészta halászlétészta
Elkészítés
A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom és a zsírban megpirítom, meghintem a paprikával, és felengedem kb. 3 liternyi vízzel. Mikor forr, beleteszem az apró halat és háromnegyed órán át időnként rázogatva főzöm. Áttöröm, leszűröm, sózom és lében megfőzöm a halszeleteket. A végén belefőzöm a gyufatésztát és úgy bográcsostul tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!