Gombás halászlé
Hozzávalók
- 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
- 50 dkg halbelsőség 50 dkg halbelsőség
- 50 dkg vöröshagyma 50 dkg vöröshagyma
- 4-5 erős paprika 4-5 erős paprika
- 25 dkg gomba 25 dkg gomba
- pirospaprika pirospaprika
- őrölt bors őrölt bors
- só só
Elkészítés
A halat megtisztítom, hat szép szeletet félreteszek belőle, a többit és a belsőséget a négyfelé vágott hagymákkal és az erős paprikákkal 2 liter vízben jó puhára főzöm. Áttöröm és ha a lé sűrű lenne, még öntök hozzá vizet. Pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezem, beleteszem a felszeletelt gombát és 5 percig főzöm. Végül belerakom a félretett halszeleteket és még 20 percig forralom a gombás halászlét.
Másolás
A link a vágólapra másolva!