Gombás halászlé

Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
  • 50 dkg halbelsőség 50 dkg halbelsőség
  • 50 dkg vöröshagyma 50 dkg vöröshagyma
  • 4-5 erős paprika 4-5 erős paprika
  • 25 dkg gomba 25 dkg gomba
  • pirospaprika pirospaprika
  • őrölt bors őrölt bors
  • só só

Elkészítés

A halat megtisztítom, hat szép szeletet félreteszek belőle, a többit és a belsőséget a négyfelé vágott hagymákkal és az erős paprikákkal 2 liter vízben jó puhára főzöm. Áttöröm és ha a lé sűrű lenne, még öntök hozzá vizet. Pirospaprikával, sóval, borssal fűszerezem, beleteszem a felszeletelt gombát és 5 percig főzöm. Végül belerakom a félretett halszeleteket és még 20 percig forralom a gombás halászlét.