Halászlé tésztával

Hozzávalók

  • 1 kg pontyfej és farok 1 kg pontyfej és farok
  • két nagy fej hagyma két nagy fej hagyma
  • 1 zöldpaprika 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom 1 paradicsom
  • (télen ezek helyett 2 evőkanál lecsó) (télen ezek helyett 2 evőkanál lecsó)
  • 3 evőkanál paprika 3 evőkanál paprika
  • cseresznyepaprika cseresznyepaprika
  • só só

Elkészítés

Aki a levet szereti tésztával, vagy kenyérrel, annak ez a receptje. A legtöbb kocsonyásító anyag ezekben a részekben található.

A fejekből kipattintom a keserű fogakat. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy huszonöt-harminc percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt halászlétésztával, puha kenyérrel és a benne főtt cseresznyepaprikával tálalom.