Halászlé tésztával
Hozzávalók
- 1 kg pontyfej és farok 1 kg pontyfej és farok
- két nagy fej hagyma két nagy fej hagyma
- 1 zöldpaprika 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom 1 paradicsom
- (télen ezek helyett 2 evőkanál lecsó) (télen ezek helyett 2 evőkanál lecsó)
- 3 evőkanál paprika 3 evőkanál paprika
- cseresznyepaprika cseresznyepaprika
- só só
Elkészítés
Aki a levet szereti tésztával, vagy kenyérrel, annak ez a receptje. A legtöbb kocsonyásító anyag ezekben a részekben található.
A fejekből kipattintom a keserű fogakat. A fejet, farkat az apróra vágott hagymával együtt 2 liter vízbe felteszem főni. Mikor forr beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy huszonöt-harminc percnyi forrást követően beleteszem a paprika másik felét és még öt percig forralom. Főtt halászlétésztával, puha kenyérrel és a benne főtt cseresznyepaprikával tálalom.
Másolás
A link a vágólapra másolva!