Halpaprikás pontyból

Hozzávalók

  • 60 dkg filézett ponty 60 dkg filézett ponty
  • egy fej vöröshagyma egy fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna 10 dkg füstölt szalonna
  • pirosparika pirosparika
  • só só
  • zöldpaprika zöldpaprika
  • paradicsom paradicsom
  • 15 dkg gomba 15 dkg gomba
  • tejföl tejföl
  • egy halászlékocka egy halászlékocka
  • erőspaprika ízlés szerint erőspaprika ízlés szerint

Elkészítés

A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk és benne a finomra vágott vöröshagymát világossárgára pároljuk. Utána beletesszük a szeletekre vágott gombát, majd pirospaprikával megszórjuk és a zöldpaprikát, paradicsomot felvágva hozzáadjuk. Ezután a csíkokra vágott haléfiléket beletesszük és kevés halászlével (kevés vízzel) felengedjük. Sózzuk, majd tetszés szerint tejföl hozzáadásával készre főzzük. Végül ízlés szerint erős paprikával ízesítjük.