Hortobágyi halászlé
Hozzávalók
- 2 kg ponty 2 kg ponty
- vagy vegyes hal vagy vegyes hal
- 2-4 db halfej 2-4 db halfej
- faroknyél faroknyél
- 300 g vöröshagyma 300 g vöröshagyma
- 300 g zöldpaprika 300 g zöldpaprika
- 50 g só 50 g só
- 50 g fűszerpaprika 50 g fűszerpaprika
- 1 db paradicsom 1 db paradicsom
- cseresznyepaprika cseresznyepaprika
- fokhagyma fokhagyma
- bors bors
- kömény kömény
Elkészítés
A megtisztított halat feldaraboljuk, lesózzuk. A fejekből és a farokrészekből szeletelt vöröshagymával, paprikával, paradicsommal nagy lángon alaplevet készítünk. Főzés közben megsózzuk és cseresznyepaprikát teszünk bele. Amikor elkészült, megfelelő lábasba beleszűrjük, ízlés szerint áttörjük. Hozzáadjuk az előkészített halszeleteket, tetejét megszórjuk fűszerpaprikával, ízlés szerint fokhagymával, borssal, köménnyel ízesítjük és lassú tűzön készre főzzük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!