Kató-féle halászlé
Hozzávalók
- 1 kg halaprólék 1 kg halaprólék
 - 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
 - 0,5 kg apró hal (kárász 0,5 kg apró hal (kárász
 - keszeg) keszeg)
 - 3 vöröshagyma 3 vöröshagyma
 - 10 dkg édes paprika 10 dkg édes paprika
 - só só
 - erős paprika erős paprika
 
Elkészítés
A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
