Kató-féle halászlé

Hozzávalók

  • 1 kg halaprólék 1 kg halaprólék
  • 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
  • 0,5 kg apró hal (kárász 0,5 kg apró hal (kárász
  • keszeg) keszeg)
  • 3 vöröshagyma 3 vöröshagyma
  • 10 dkg édes paprika 10 dkg édes paprika
  • só só
  • erős paprika erős paprika

Elkészítés

A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.