Kató-féle halászlé
Hozzávalók
- 1 kg halaprólék 1 kg halaprólék
- 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
- 0,5 kg apró hal (kárász 0,5 kg apró hal (kárász
- keszeg) keszeg)
- 3 vöröshagyma 3 vöröshagyma
- 10 dkg édes paprika 10 dkg édes paprika
- só só
- erős paprika erős paprika
Elkészítés
A halat kibelezzük, megtisztítjuk a pikkelyétől, szeletekre vágjuk, megsózzuk. Bográcsba, vagy leveses fazékba tesszük az apróra vágott hagymát, felöntjük vízzel és több, mint fél óráig főzzük. Ha megfőtt a hagyma, hozzátesszük a halszeleteket a fejjel és a farkával együtt. Megpaprikázzuk, rövid ideig még forraljuk, felöntve annyi vízzel, amennyi levest akarunk. A hal nagyon hamar megfő, keverni nem szabad, csak rázogatni. Csuszatésztával tálaljuk.
Másolás
A link a vágólapra másolva!