Paksi halászlé

Hozzávalók

  • 1,5 kg ponty 1,5 kg ponty
  • 20 dkg hagyma 20 dkg hagyma
  • 6 dkg cecei házi paprika 6 dkg cecei házi paprika
  • 3 dkg só 3 dkg só
  • 3-4 cseresznyepaprika 3-4 cseresznyepaprika
  • 6 adag tészta 6 adag tészta

Elkészítés

A pontyokat megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom, kb. 4 liter vízbe felteszem főni a halakkal együtt. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét (így szebb színe lesz) és még öt percig forralom. Kifőtt metélt tésztával tálalom.