Tiszai boros halászlé

Hozzávalók

  • 1 kg ponty 1 kg ponty
  • fél kg apró hal fél kg apró hal
  • 20 dkg hagyma 20 dkg hagyma
  • 3 evőkanál szegedi paprika 3 evőkanál szegedi paprika
  • 1 cseresznyepaprika 1 cseresznyepaprika
  • 1 dl száraz fehérbor (pl. rizling) 1 dl száraz fehérbor (pl. rizling)
  • só só

Elkészítés

A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. A pontyfejet, farkat és az apró halakat a hagymával 3 liter vízbe felteszem főni, majd átpasszírozom. A levébe belerakom a pontyszeleteket, mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.