Tiszai halászlé (szegedi)
Hozzávalók
- Fél kg apró hal Fél kg apró hal
- 1 kg ponty 1 kg ponty
- 15 dkg hagyma 15 dkg hagyma
- 3 dkg édes-nemes paprika 3 dkg édes-nemes paprika
- 2 dkg só 2 dkg só
- 1 cseresznyepaprika 1 cseresznyepaprika
- 3 dl száraz fehérbor 3 dl száraz fehérbor
Elkészítés
A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a pontyot, az áttört apró halat és a hagymát. Mikor forr beleteszem a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. Mintegy félórai forrást követően beleteszem a paprika másik felét, illetve a bort és még öt percig forralom.
A régi tiszai halászlérecepteket megfigyelve észrevehető, hogy hajdanán nem passzírozták át a levet, hanem a dunai módhoz hasonlóan készítették.
Másolás
A link a vágólapra másolva!