Ünnepi halleves tengeri halból
Hozzávalók
- 50dkg tengerihal-filé 50dkg tengerihal-filé
- 1 fej vöröshagyma 1 fej vöröshagyma
- 2 sárgarépa 2 sárgarépa
- zellergumó zellergumó
- zellerzöld zellerzöld
- 1 szál póré 1 szál póré
- 1 paradicsom 1 paradicsom
- késhegynyi kurkuma késhegynyi kurkuma
- 2 db halászlékocka 2 db halászlékocka
- só só
Elkészítés
Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot főni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a halászlékockával, kurkumával, sóval. Vágjuk a többi zöldséget vékony csíkokra, a halhúst kockákra. Félórás lassú forralás után az alaplevet turmixoljuk vagy passzírozzuk át. A krémleveshez adjuk hozzá a zöldségcsíkokat és a halat, és kis lángon, pár perc alatt főzzük össze. Ízlés szerint világos vajas rántással is sűríthetjük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!