Ünnepi halleves tengeri halból
Hozzávalók
- 50dkg tengerihal-filé 50dkg tengerihal-filé
 - 1 fej vöröshagyma 1 fej vöröshagyma
 - 2 sárgarépa 2 sárgarépa
 - zellergumó zellergumó
 - zellerzöld zellerzöld
 - 1 szál póré 1 szál póré
 - 1 paradicsom 1 paradicsom
 - késhegynyi kurkuma késhegynyi kurkuma
 - 2 db halászlékocka 2 db halászlékocka
 - só só
 
Elkészítés
Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot főni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a halászlékockával, kurkumával, sóval. Vágjuk a többi zöldséget vékony csíkokra, a halhúst kockákra. Félórás lassú forralás után az alaplevet turmixoljuk vagy passzírozzuk át. A krémleveshez adjuk hozzá a zöldségcsíkokat és a halat, és kis lángon, pár perc alatt főzzük össze. Ízlés szerint világos vajas rántással is sűríthetjük.
Másolás
A link a vágólapra másolva!
