Ünnepi halleves tengeri halból

Hozzávalók

  • 50dkg tengerihal-filé 50dkg tengerihal-filé
  • 1 fej vöröshagyma 1 fej vöröshagyma
  • 2 sárgarépa 2 sárgarépa
  • zellergumó zellergumó
  • zellerzöld zellerzöld
  • 1 szál póré 1 szál póré
  • 1 paradicsom 1 paradicsom
  • késhegynyi kurkuma késhegynyi kurkuma
  • 2 db halászlékocka 2 db halászlékocka
  • só só

Elkészítés

Tegyük fel a hal és a zöldségek felét és a paradicsomot főni annyi vízbe, amennyi jól ellepi. Ízesítsük a halászlékockával, kurkumával, sóval. Vágjuk a többi zöldséget vékony csíkokra, a halhúst kockákra. Félórás lassú forralás után az alaplevet turmixoljuk vagy passzírozzuk át. A krémleveshez adjuk hozzá a zöldségcsíkokat és a halat, és kis lángon, pár perc alatt főzzük össze. Ízlés szerint világos vajas rántással is sűríthetjük.